3. helmikuuta 2018

Hulluntuurilla Meksikoon

Matkasuunnitelmat eivät ole menneet ihan putkeen meidän parin viikon päästä koittavan Meksikon matkan suhteen. Otsasuoni on pullistellut pari viikkoa niin kovaa, että oon pelännyt sen puhkeavan. Meidän majoituksen kanssa on ollut erinäisiä ongelmia, ja koska meidän sekoilusta saattaa joku ottaa vaikka opikseen, niin tänään avaudun aiheesta. Sen jälkeen voikin sitten jo sukeltaa turkoosin sinisiin ajatelmiin Karibian auringon alle... ellei kahdessa viikossa ehdi nyt sitten vielä jokin ongelma nostaa päätään. 


Vuoden vaihteessa varasimme hotellin Meksikon Puerto Morelosista, joka on pieni kalastajakylä Cancúnin ja Playa del Carmenin välimaastossa Karibian meren rannalla. Sain hotellisuosituksen eräältä toiselta matkabloggarilta, joka oli viettänyt muutaman rentouttavan päivän tässä kyseisessä hotellissa ja kehui tätä pientä kylää käymisen arvoiseksi paikaksi, mikäli ei halua kärvistellä Cancúnin turistihelvetissä. Puerto Moreloksessa on toki myös ranta täynnä kaiken maailman hotelleja, suurin osa niitä viiden tähden all-inclusive -majoituksia, mutta hiljaisempaa siellä pitäisi olla kuin Cancúnissa. Moreloksessa houkutteli myös yksityistämättömät rannat. Hotelli, jota meille suositeltiin, ja josta sitten varasimme viikon majoituksemme oli nimeltään Gota de Sal. Ei todellakaan mikään all-inclusive -resortti, mutta ei mikään savimajakaan.

Kaikki oli oikein hyvin, kun teimme varauksen. Ongelma, joka siitä seurasi oli täysin mun omaa syytäni, mutta asian selvittelyssä olisin toivonut lievästi ilmaistuna hieman aktiivisempaa otetta myös hotellilta. 

Hotellin oli siis tarkoitus kuukautta ennen matkaa veloittaa mun tililtä etumaksu. Muutama viikko sitten sain booking.com -sivuston kautta hotellilta espanjan kielisen sähköpostin, jossa sanottiin, ettei meidän varausta voi vahvistaa, sillä veloitettavalla tilillä ei ollut ollut tarpeeksi valuuttaa (googlekääntäjä sai duunia tässä kohtaa). Noh, olin tyhmyyksissäni unohtanut siirtää kyseisen kortin tilille tarvittavan summan. Oma moka siis, ei epäilystäkään. 

Viestissä oli, että jos haluan tiedustella jotain asiaan liittyvää, voin vastata siihen osoitteeseen, josta viesti on tullut. Pyysin selvennystä asialle, sillä en nyt ihan sokeasti luota googlen kääntäjäänkään...  halusin varmistaa, että meillä ei nyt sitten sitä varausta kyseiseen majapaikkaan ollut. Vastausta ei koskaan kuulunut. Löysin hotellin kotisivuilta palautekentän, jonka kautta kyselin samaa asiaa täysin tuloksetta. Yritin myös lähettää suoraan hotellin sähköpostiosoitteeseen viestiä, mutta jostain syystä mun sähköposti ei sallinut mun lähettää kyseiseen osoitteeseen yhtään mitään. Sen, että lähetin kaikki yhteydenottopyynnöt englanniksi, ei pitäisi olla ongelma, sillä tämän hotellin kohdalla nimenomaan mainittiin oikein erikoisuutena henkilökunnan englanninkielentaito. Gota de Salista ei ole kuitenkaan kuulunut pihahdustakaan. No, minäkään en aio pihahtaa enää sinne. Piste.

Tulimme ukkelin kanssa tulokseen, että ei kai tässä muu sitten auta kuin alkaa etsimään uutta yösijaa. Googlekääntäjän sanoma oli lopulta hyvin selkeä: meillä ei ollut varausta Gota de Saliin. Ja minä kun olin jo kovin kiintynyt ajatukseen Puerto Moreloksen valkoisista, vapaasti käytössä olevista hiekkarannoista ja sen helppoon saavutettavuuteen Cancúnin lentokentältä - 20 kilometriä etelään lentokentältä sijaitsevaan kylään liikennöi suora bussireitti. Mutta kuten arvata saattaa, tällei pari viikkoa ennen h-hetkeä Moreloksen rantahotellit olivat tupaten täynnä väkeä. Mutta, niin kuin otsikkokin sen kertoo, meillä saattoi olla matkassa todellista hulluntuuria!


Löysin hotellin, sen ainoan, jossa oli huoneita vapaana, aivan rannalta, keskeltä kolmen tai neljän tonnin all-inclusive -hotellien keskittymää. Tasoltaan se ei yllä lähellekään Gota de Salia, mutta toisaalta mun tuli varsin hyvä mieli, sillä tätä majapaikkaa mainostettiin ekologisena vaihtoehtona. Ja sitähän se todella on: sähköä on tarjolla vain iltakuudesta puoleen yöhön. Taskulamppuja saa kuulemma respasta lainaan, jos tarttee. Hotellissa ei myöskään ole ravintolaa, siis aamupalaa, ilmaista wi-fi -yhteyttä eikä ilmastointia. Voi olla, että mun somenettiriippuvuus saa viikon aikana kyytiä... mikä on ihan hyvä juttu. Kuka tarvitsee luksusta ympärilleen, jos hotellihuoneen ikkunasta näkee turkoosin meren ja valkoisen hiekkarannan? Ehkä me selvitään. 

Parasta tässä Casa Muyalissa on se, että se oli n. 300 euroa edullisempi kuin Gota de Sal! Eli Gota de Saliin tehdyn varauksen peruuntuminen olikin lopulta oikea onnenpotku! Maksamme viikon majoituksesta Casa Muyalissa alle 700 euroa, kun viereisen luksussviittejä tarjoavan viiden tähden linnoituksen viikkohinta olisi ollut kolme tai neljä tonnia. Nämä ovat minusta niitä reissaajan pieniä, hyviä tekoja, jolla voi vähän keventää huonoa omaatuntoa niistä kymmenistä lentotunneista, jotka puskevat kaikkea shittiä meidän ilmakehäämme. Casa Muyal on ekologinen vaihtoehto, josta saattaa hyötyä joku muukin kuin massiivisten hotellikompleksien herraisoherrat.

EDIT & NOTE TO SELF: Miksi en koskaan opi lukemaan etukäteen hotellien arvosteluja?! Sillä taidolla kyllä säästäisi itseään ihan turhalta stressaamiselta! Menin jälkeen päin lukemaan hotellin arvosteluja ja pari tuntia varauksesta tulin niin katumapäälle, että pakkohan se oli mennä perumaan koko varaus. Kukaan ei oikein ollut tykännyt paikasta + se sijaitsi jossain krokotiilien suojelualueella ja aika sivussa siitä itse hotellisektorilta. Alkoi hirvittää. Meillä ei siis ole majapaikkaa vielä Puerto Moreloksesta, mutta ehkäpä meidän Airbnb -löydökset osoittautuvat järkeviksi. Voi lollero mää vaan sanon.

Matkasuunnitelmat alkavat olla nyt sitten oikein mallillaan (tulevia vastoinkäymisiä odotellessa...). Meksikon pesoja on tilattu Forexilta ja Yhdysvaltojen ilmatilaan lentävien matkustusilmoitus tehty. Se olikin ihan uusi juttu. En tiennyt, että pelkässä ilmatilassa käyminen vaatii ilmoittamista Yhdysvaltojen viranomaisille... saati että meidän lento Düsseldorfista ylipäänsä lentää Yhdysvaltojen ilmatilan kautta. Vielä pitäisi käydä apteekista ostamassa hyttyssuihketta, käsidesiä ja Imodiumia. Ja ehkä Precosaa. Malarian estolääkitystä ei kuulemma tarvitse, näin tiesivät kertoa YTHS:ltä. Kesälipokkaat pitänee käydä ostamassa. Ajattelin kokonaisuudessaan matkustaa pelkillä käsimatkatavaroilla. Keskilämpötila kohteessa on +23 astetta, joten hellevaatteet ei juurikaan tilaa rinkassa vie!


Lukijani tietävät, etten minä matkusta lämmön ja auringon perässä, ja että matkakohteet valitsen ihan muilla kriteereillä. Mutta on se myönnettävä: odotan aurinkoa ja hiekkarantaa ja merta ihan järkyttävän paljon juuri tällä hetkellä!

Kuvat: pixabay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Luetuimmat

Arkisto